Nestlé je proširio kulinarski Maggi asortiman s novim, hranjivim Super Juhama. Uz prirodne sastojke koje dobro poznajemo, Maggi Super Juhe obogaćene su vitaminima C, B6 i B12, koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sistema.
Ove kremaste i bistre supe dolaze u različitim okusima i sigurno će odgovarati svakom nepcu. Ovisno o ukusima, raspoloženju ili prigodi, izbor mogu biti juha s brokulom, karfiolom i špinatom, osvježavajuća povrtna supa s kurkumom ili bistra pileća supa s đumbirom. Super Juhe mogu biti izvrstan dio balansirane prehrane, kao početak obroka ili samostalne kad nam treba nešto laganije, lako se pripremaju u svega deset minuta.
Povoljni učinci supa na zdravlje uključuju činjenicu da su ne samo hranjive, već predstavljaju odličan izvor tekućine, čuvaju nutritivne vrijednosti namirnica, pune su minerala, vitamina i a one bogate povrćem vlaknima i fitokemikalijama te pridonose osjećaju sitosti. Juhe svim tim svojstvima pogoduju dobroj probavi i imaju povoljne učinke na kožu i organe. To sve čini i Super Juha super odabirom koji će istovremeno biti hranjiv i okrepljujuć.
“Uživanje i otkrivanje različitih okusa dio je svake kulture. Stoga, naš je zadatak osigurati potrošačima proizvode koji će im omogućiti zdravije i sretnije živote. Osim na izvrstan okus i nutritivna svojstva Maggi juha, ponosni smo i na inovacije u ambalaži, koje će pridonijeti značajnom smanjenju količine otpada kod krajnjeg potrošača. U narednom periodu, cilj nam je i postepeni prelazak na potpuno reciklabilna pakovanja”, izjavila je Zora Kovačević, voditeljica robne marke, kategorija hrane.
Osmišljavanje zdravijih i ukusnijih proizvoda s nultom stopom utjecaja na okoliš smjer je kojim Maggi nastavlja dalje.
U nastavku pronađite recept za Super Juhu od brokule i karfiola s dodatkom kus-kusa
Sastojci za 3 porcije:
1 Maggi Brokula i cvjetača Super Juha
½ šalice kus – kusa – isperite ga prije upotrebe (želite li jako gustu juhu, dodajte po želji više)
1 šalica (cca 3dcl) već skuhane crne (beluga) leće (umjesto beluga leće možete koristiti bijeli grah, također prethodno skuhan)
2 do 3 male žlice maslinovog ulja
Crveni papar – mljeveni ili u zrnu
Priprema:
U litru hladne vode dodajte juhu i lagano kuhajte, povremeno miješajući. Kad juha zakuha, nastavite kuhati pet minuta.
Tada dodajte leću i nastavite kuhati idućih 5 do 7 minuta. Na samom kraju ubacite kus-kus i ugasite kuhanje. Neka juha kratko odstoji kako bi kus-kus omekšao.
Ovakvu gustu juhu servirajte u duboki tanjur s malo maslinovog ulja i crvenog papra.