Italija: Ferrero Rocher i Rafaello od sada dostupni kao čokolade

Italijanski konditorski gigant Ferrero lansirao je kultne Ferrero Rocher i Raffaello proizvode u obliku čokolade.

Oba brenda su dostupna u pakovanju od 90 grama u sedam ukusa, napravljenih od pažljivo odabranih kvalitetnih sastojaka i različitih sorti čokolade.

Ferrero Rocher čokolade sadrže mlijeko, 55% tamne i bijele čokolade u kombinaciji s lješnjacima, bademima i aromom slane karamele, dok Raffaello sadrži bijelu čokoladu pomiješanu s kokosom, bademima i ananasom.

Novi asortiman proizvoda rezultat je više od tri godine istraživanja tima od 50 ljudi koji rade na razvoju više od 300 recepata prije nego što pronađu željenu ravnotežu ukusa i teksture.

Ranije ove godine kompanija je u Francuskoj lansirala sladoled na štapić Raffaello i Ferrero Rocher u tri ukusa.

Nove Ferrero Rocher i Raffaello čokolade biće dostupne u Velikoj Britaniji od avgusta 2021. Postepeno će se uvoditi na nekoliko tržišta širom Evrope do kraja godine, dok će potrošači van Evrope morati da čekaju na nove proizvode do 2022.