Konditorski div Ferrero objavio je da je Belgijska uprava za sigurnost hrane (AFSCA) dopustila ponovno otvaranje ranije zatvorene tvornice u Arlonu.
Tvornica je dobila uvjetnu dozvolu tek nakon pažljivog čišćenja i kontrole sigurnosti hrane provedene zajedno s AFSCA-om, navodi tvrtka u saopštenju za javnost.
Ferrero je u aprilu ove godine obustavio rad tvornice nakon što je Europska zdravstvena agencija pokrenula istragu o tragovima salmonele u nekim proizvodima te fabrike.
“Oduševljeni smo dobiti zeleno svjetlo od Belgijske uprave za sigurnost hrane. Zahvaljujemo im se na neprocjenjivoj pomoći i podršci. Jako nam je žao što se to dogodilo u našoj tvornici i još jednom se želimo ispričati svima koji su stradali u ovoj situaciji. Naučili smo važnu lekciju i učinit ćemo sve da se ova situacija više nikada ne ponovi”, rekao je Lapo Civiletti, izvršni direktor Ferrero grupe.
Od zatvaranja pogona, tvrtka je provela više od 1800 ispitivanja kvalitete i izvršila detaljnu sanaciju više od 10 000 dijelova strojeva. Kompanija je također zamijenila određene strojeve, ugradila 300 metara novih cijevi u tvornicu i ažurirala svoje sigurnosne protokole.