IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Ponedjeljak, 20.08.2018 || AWT novi distributer Werner & Mertz proizvoda  |  Filmska akcija u Konzumu  |  Grand kafa sponzor ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala  |  Sensation Bridge donosi festivalske noći neprevaziđene zabave!  |  Kampanja „Ti piješ, mi vozimo“   |   Podravka i 24. Sarajevo Film Festival obećavaju nezaboravna filmska i gastronomska iskustva  |  Sarajevsko After Film ove godine na dvije pozornice i sa 28 izvođača  |  Save the date – 7. MSCommunity BiH konferencija   |  U kampanji „Osvježi svoju kosu uz Ellu“, predstavljen prvi bh. šampon sa češnjakom  |  Održan prvi „Innovation day“ u organizaciji AS Holdinga  |  Promocija nove vizije hercegovačkog Hepoka, kao i novog asortimana proizvoda,  |  Sberbank BH otvorila novu poslovnicu u Sarajevu  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u Sarajevu  |  Počele pripreme za regionalno barističko takmičenje u skladu s pravilima Specialty Coffee Associatio  |  Novi proizvod za muškarce WILKINSON SWORD HYDRO CONNECT™ 5  |  Počinje velika nagradna igra Sarajevske pivare Sreća ispod čepa  |   Nestlé proširio kulinarski asortiman THOMY i MAGGI s novim proizvodima  |  TROPSKI MIG SUNCU s novom TROPICAL Marmeladom!  |  Dukat Fit sa okusom kafe; 130 mg kofeina i 30 g proteina  |  Završen PLMA sajam u Amsterdamu  |   ||
   

Znate li zašto je peršun najpopularniji začin na svijetu?

11.03.2016

Svježi peršun možete pohraniti u hladnjaku, u plastičnoj vrećici. Ako je uvenuo, poprskajte ga s malo vode prije nego što ga stavite u hladnjak.

Peršin je najpopularniji začin u svijetu, zdrav za srce, odličan izvor vitamina C, A i K... koji se koristi u gotovo svim jelima, juhama, salatama, jelima od povrća, mesa...

U supermarketima je dostupan cijele godine no najbolji je svježi iz vlastitog vrta. Ako morate kupiti suhi peršun, birajte onaj iz organskog uzgoja. Kupujte ga uvijek s lišćem tamnozelene boje. Ako su grančice žućkaste boje ili su uvenule – to je znak da su stare ili oštećene. 

Svježi peršun možete pohraniti u hladnjaku, u plastičnoj vrećici. Ako je uvenuo, poprskajte ga s malo vode prije nego što ga stavite u hladnjak. 

Višak peršina možete lako osušiti tako da ga nasjeckate i ostavite na kuhinjskoj krpi. 

Kada se osuši, držite ga u dobro zatvorenoj staklenoj bočici na tamnom, hladnom i suhom mjestu. Možete ga i zamrznuti.

Zadržat će svoj okus, ali će izgubiti hrskavost. 


 
 
 
 
back to top