IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Utorak, 22.05.2018 || NESCAFÉ Gold - u novom ruhu i s još punijim okusom  |  Ljubav na prvi pogled  |  Projekti poput “InHoReCa ConFesta” prijeko potrebni bh. turizmu  |  DEICHMANN obuća već pet godina uspješno posluje  |  Vrsna pića, ukusne delicije, zanimljive promocije i panel diskusije   |  Upoznajte Lukšu Jakobušić, vlasnika najboljeg novootvorenog hotela u istočnoj i centralnoj Evropi  |  KOZMETIKA AFRODITA RUŠI STEREOTIPE O IDEALIMA LJEPOTE  |  Sutra počinje 9. Sarajevo Business Forum  |  Meggle u BiH među najpoželjnijim poslodavcima u prehrambenoj industriji  |  dm najpoželjniji poslodavac u BiH i u 2018.  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Altermedia najpoželjniji poslodavac u BiH, u sektoru marketinga i PR-a u 2018.  |  Tražite inspiraciju za proljetni make up look? Nađite je u dm prodavnicama!   |  Beohemija lansira Duel Gold – premium deterdžent na tržište Bosne i Hercegovine  |  Veliki dan za domaću FMCG industriju  |  Kompanija Mlin i pekara Ljubače investirala u modernizaciju mlina   |  Posjeta igrača FK „Sarajevo“ i FK „Željezničar“ BBI banci  |  Kampanja za prve pletene i tkane biloborde u finalu prestižnog festivala u Rimu  |  Sve je spremno za 4. Sarajevo FMCG Summit  |  Od konobara do jednog od najplaćenijih glumaca Hollywooda  |   ||
   

U Sarajevu održana radionica poslastičarstva

22.02.2013
Udruženje kuhara u BiH organiziralo je u Sarajevu trodnevnu radionicu poslastičarstva čiji je voditelj bila vrhunski majstor poslastičarstva, šef poslastičarnice u Sava Hotelima Bled, član Nacionalnog tima Slovenije, certificirani sudija Svjetske kuharske organizacije(WACS) Alma Rekić.

Cilj radionice je bilo prezentiranje i približavanje različitih tehnika rada u poslastičarstvu, kao i svjetskih trendova svim zaljubljenicima u poslastičarstvo koji žele da bolje upoznaju taj čarobni slatki svijet.

Učesnici radionice su imali priliku da se informiraju o propozicijama koje su bitne i zastupljene na različitim regionalnim i svjetskim takmičenjima, a koja se rade po standardima Svjetske kuharske organizacije(WACS).

Pored teoretskog znanja veoma važan je i prektični rad koji je na kroz ovu radionicu prezentiran na najbolji način.

Specijalni gost radionice je bio vrhunski poslastičar iz Belgije Marca Pauquea. Polaznike je upoznao s karakteristikama i čarima čokolade, te im otkrio načine i tehnike upotrebe u čokoladnim slasticama.

Radionici nisu prisustvovali samo slastičari iz cijele BiH, već su nagrađena prisustvom i tri najbolja učenika iz Srednje ugostiteljske škole Sarajevo.

Predjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić je istakao da će nastaviti praksu održavanja radionica iz oblasti kulinarstva koje je prilično zapostavljeno u BiH, saopćeno je iz Udruženja kuhara u BiH.

 
 
 
 
back to top