IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Utorak, 20.02.2018 || Ledo inovativniji nego ikada  |   Afrodita, Amor i Grčki jogurt MI99  |  Neumorna potraga za nezaboravnim okusima  |  Bosanskohercegovački brend Violeta svojim proizvodima suvereno osvaja tržišta regije  |   Legende naših ulica. Polo City i Golf City   |  „Glade zimska čarolija“ stigla i u SOS porodice  |  BBI banka i BBI VIP Business Club u Sultanatu Oman  |  Sedamdeset godina sportskih automobila Porsche  |  Nagradna igra BBI banke i Mastercarda: Ključevi automobila hyundai i20 uručeni Adisu Mahmutoviću  |  Voda koja osvaja u Avalonu  |  Građani BiH i kompanija Violeta su najugroženijim porodicama donirali 100.000 KM  |  Ljubitelji čokolade, jeste li spremni za Segredo doce?  |  Kompanija Jaffa poklonila 2000 paketića za djecu korisnika Udruženja Pomozi.ba  |   Carlsberg BH postao oficijelni distributer Erdinger piva u BiH   |  Novogodišnja dm čarolija: sniženja, pokloni i besplatni Viber stikeri u „zimskom ruhu“  |  Dvije hiljade paketića za mališane u BiH  |  Orbico najavio ulazak u Belorusiju i nove akvizicije  |  Deloitte:"Prvi put u povijesti internet je najpopularniji božićni dućan"  |  dm {ZAJEDNO} za radost  |  Kako spriječiti pucanje kose?  |   ||
   

U Sarajevu održana radionica poslastičarstva

22.02.2013
Udruženje kuhara u BiH organiziralo je u Sarajevu trodnevnu radionicu poslastičarstva čiji je voditelj bila vrhunski majstor poslastičarstva, šef poslastičarnice u Sava Hotelima Bled, član Nacionalnog tima Slovenije, certificirani sudija Svjetske kuharske organizacije(WACS) Alma Rekić.

Cilj radionice je bilo prezentiranje i približavanje različitih tehnika rada u poslastičarstvu, kao i svjetskih trendova svim zaljubljenicima u poslastičarstvo koji žele da bolje upoznaju taj čarobni slatki svijet.

Učesnici radionice su imali priliku da se informiraju o propozicijama koje su bitne i zastupljene na različitim regionalnim i svjetskim takmičenjima, a koja se rade po standardima Svjetske kuharske organizacije(WACS).

Pored teoretskog znanja veoma važan je i prektični rad koji je na kroz ovu radionicu prezentiran na najbolji način.

Specijalni gost radionice je bio vrhunski poslastičar iz Belgije Marca Pauquea. Polaznike je upoznao s karakteristikama i čarima čokolade, te im otkrio načine i tehnike upotrebe u čokoladnim slasticama.

Radionici nisu prisustvovali samo slastičari iz cijele BiH, već su nagrađena prisustvom i tri najbolja učenika iz Srednje ugostiteljske škole Sarajevo.

Predjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić je istakao da će nastaviti praksu održavanja radionica iz oblasti kulinarstva koje je prilično zapostavljeno u BiH, saopćeno je iz Udruženja kuhara u BiH.

 
 
 
 
back to top