IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Utorak, 19.06.2018 || Počinje velika nagradna igra Sarajevske pivare Sreća ispod čepa  |   Nestlé proširio kulinarski asortiman THOMY i MAGGI s novim proizvodima  |  TROPSKI MIG SUNCU s novom TROPICAL Marmeladom!  |  Dukat Fit sa okusom kafe; 130 mg kofeina i 30 g proteina  |  Završen PLMA sajam u Amsterdamu  |  KOMPANIJA NELT D.O.O. BIH I EKONOMSKI FAKULTET UNSA NASTAVLJAJU USPJEŠNU SARADNJU  |  Na sajmu privatnih robnih marki u Amsterdamu prisutne i regionalne kompanije  |  Unapređenje proizvoda i posvećenost zdravijoj i ukusnijoj hrani  |  Uspješno završena kampanja „Djeci sa ljubavlju“  |  Sarajevski kiseljak Vam predstavlja blago u boci  |   15 GODINA JANE: NOVA KOMUNIKACIJSKA PLATFORMA NAJPOZNATIJE REGIONALNE VODE  |  NESCAFÉ Gold - u novom ruhu i s još punijim okusom  |  Ljubav na prvi pogled  |  Projekti poput “InHoReCa ConFesta” prijeko potrebni bh. turizmu  |  DEICHMANN obuća već pet godina uspješno posluje  |  Vrsna pića, ukusne delicije, zanimljive promocije i panel diskusije   |  Upoznajte Lukšu Jakobušić, vlasnika najboljeg novootvorenog hotela u istočnoj i centralnoj Evropi  |  KOZMETIKA AFRODITA RUŠI STEREOTIPE O IDEALIMA LJEPOTE  |  Sutra počinje 9. Sarajevo Business Forum  |  Meggle u BiH među najpoželjnijim poslodavcima u prehrambenoj industriji  |   ||
   

Revolucionarno otkriće: Stiže li konačno prava zamjena za šećer?

31.08.2015

Mnogo puta dosada znanstvenici su mislili kako su našli zamjenu za šećer, dodatak koji bi bio zdravija zamjena šećeru u hrani i pićima . Bili su u krivu, no čini se kako su sad na temelju velikog otkrića…

Sve do sad, alternative šećeru poput Splende, Sweet 'n Lowa, stevije i sličnih stvari nisu davale rezultata i nisu imale šanse zamijeniti finu stvar kao što je šećer. 


Naravno, neki će vam reći kako obožavaju okus stevije i kako su uspjeli zamijeniti šećer, ali budite sigurni da ti koji to tvrde, vjerojatno lažu. Zamjenu su možda našli jedino, ako su probali proizvod kompanije Doux Matok, koja ima novu alternativu šećeru, možda i slađu od samog šećera.

Ideja Doux Matoka je jednostavna. Oni kombiniraju prirodne šećere poput fruktoze i saharoze, a rezultat toga je proizvod dvaput slađi od običnog šećera, što znači da ga možete koristiti upola manje kako bi postigli željeni okus s manje kalorične vrijednosti. 

Znanstvenici su već napravili testove s čokoladnim i mliječnim proizvodima, i čini se kako su otkrili pravu stvar.

Realno, ovo sve zvuči predobro da bi bilo istino, no, pričekajmo da proizvod uđe u završnu fazu testiranja, jer ako je ovo točno, moći ćemo jesti slatko, manje se debljati, a šećer će nam za nekoliko godina ostati samo još jedna slatka uspomena.


 
 
 
 
back to top