IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Ponedjeljak, 20.08.2018 || AWT novi distributer Werner & Mertz proizvoda  |  Filmska akcija u Konzumu  |  Grand kafa sponzor ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala  |  Sensation Bridge donosi festivalske noći neprevaziđene zabave!  |  Kampanja „Ti piješ, mi vozimo“   |   Podravka i 24. Sarajevo Film Festival obećavaju nezaboravna filmska i gastronomska iskustva  |  Sarajevsko After Film ove godine na dvije pozornice i sa 28 izvođača  |  Save the date – 7. MSCommunity BiH konferencija   |  U kampanji „Osvježi svoju kosu uz Ellu“, predstavljen prvi bh. šampon sa češnjakom  |  Održan prvi „Innovation day“ u organizaciji AS Holdinga  |  Promocija nove vizije hercegovačkog Hepoka, kao i novog asortimana proizvoda,  |  Sberbank BH otvorila novu poslovnicu u Sarajevu  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u Sarajevu  |  Počele pripreme za regionalno barističko takmičenje u skladu s pravilima Specialty Coffee Associatio  |  Novi proizvod za muškarce WILKINSON SWORD HYDRO CONNECT™ 5  |  Počinje velika nagradna igra Sarajevske pivare Sreća ispod čepa  |   Nestlé proširio kulinarski asortiman THOMY i MAGGI s novim proizvodima  |  TROPSKI MIG SUNCU s novom TROPICAL Marmeladom!  |  Dukat Fit sa okusom kafe; 130 mg kofeina i 30 g proteina  |  Završen PLMA sajam u Amsterdamu  |   ||
   

Revolucionarno otkriće: Stiže li konačno prava zamjena za šećer?

31.08.2015

Mnogo puta dosada znanstvenici su mislili kako su našli zamjenu za šećer, dodatak koji bi bio zdravija zamjena šećeru u hrani i pićima . Bili su u krivu, no čini se kako su sad na temelju velikog otkrića…

Sve do sad, alternative šećeru poput Splende, Sweet 'n Lowa, stevije i sličnih stvari nisu davale rezultata i nisu imale šanse zamijeniti finu stvar kao što je šećer. 


Naravno, neki će vam reći kako obožavaju okus stevije i kako su uspjeli zamijeniti šećer, ali budite sigurni da ti koji to tvrde, vjerojatno lažu. Zamjenu su možda našli jedino, ako su probali proizvod kompanije Doux Matok, koja ima novu alternativu šećeru, možda i slađu od samog šećera.

Ideja Doux Matoka je jednostavna. Oni kombiniraju prirodne šećere poput fruktoze i saharoze, a rezultat toga je proizvod dvaput slađi od običnog šećera, što znači da ga možete koristiti upola manje kako bi postigli željeni okus s manje kalorične vrijednosti. 

Znanstvenici su već napravili testove s čokoladnim i mliječnim proizvodima, i čini se kako su otkrili pravu stvar.

Realno, ovo sve zvuči predobro da bi bilo istino, no, pričekajmo da proizvod uđe u završnu fazu testiranja, jer ako je ovo točno, moći ćemo jesti slatko, manje se debljati, a šećer će nam za nekoliko godina ostati samo još jedna slatka uspomena.


 
 
 
 
back to top