IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Subota, 21.04.2018 || VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Altermedia najpoželjniji poslodavac u BiH, u sektoru marketinga i PR-a u 2018.  |  Tražite inspiraciju za proljetni make up look? Nađite je u dm prodavnicama!   |  Beohemija lansira Duel Gold – premium deterdžent na tržište Bosne i Hercegovine  |  Veliki dan za domaću FMCG industriju  |  Kompanija Mlin i pekara Ljubače investirala u modernizaciju mlina   |  Posjeta igrača FK „Sarajevo“ i FK „Željezničar“ BBI banci  |  Kampanja za prve pletene i tkane biloborde u finalu prestižnog festivala u Rimu  |  Sve je spremno za 4. Sarajevo FMCG Summit  |  Od konobara do jednog od najplaćenijih glumaca Hollywooda  |  Vispak i Zlatna džezva sutra obilježavaju 46 godina postojanja  |  Upoznajte panel godine  |  BiH je puzla jedne velike slagalice  |  Bruce Willis je zaštitno lice HELL ENERGY  |  Grand Gold 500 zauzeo prvo mjesto u kategoriji „Prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda“  |  Cm u Doboju na novoj adresi  |  ODRŽANO TRADICIONALNO DRUŽENJE NOVINARA U COLOSEUM CLUBU  |   PERUTNINA PTUJ – svečano obilježen 10. rođendan brezanske fabrike  |  Sarajevski kiseljak prenosi poruku o očuvanju vode  |  MERCATOR BH KUPCIMA PREDSTAVIO PROJEKAT ZDRAVE ISHRANE  |   ||
   

Ovo je razlog zašto nikada ne biste trebali držati sirove krumpire u hladnjaku

23.03.2016

Ako ga ne konzumirate isti dan, vjerojatno ćete povrće spremiti u hladnjak kako bi se što duže održalo svježim. I to je bazično vrlo dobra ideja. 

Ipak, kada je riječ o krompiru, tu se stvari mijenjaju.

Svježi krompir ne biste trebali pohraniti u hladnjaku ako želite da duže ostane svjež i upotrebljiv za neki obrok idućih dana. 

Niža temperatura promijenit će okus krumpira. Hladnoća će uzrokovati da se škrob iz krompira brže pretvori u šećer, a pri kuhanju to može dovesti i do nekih štetnih kemijskih reakcija koje mogu ugroziti vaše zdravlje, upozorava Food Standards Agency

Pri kuhanju ili prženju krumpira, ovi šećeri će se kombinirati s asparaginskom kiselinom iz krompira pri čemu nastaje štetni akrilamid.

Ovo nije razlog da prestanete jesti krompir, samo ga je dovoljno pažljivo čuvati, na sobnoj temperaturi i na mračnom mjestu. 


 
 
 
 
back to top