IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Subota, 20.01.2018 || Građani BiH i kompanija Violeta su najugroženijim porodicama donirali 100.000 KM  |  Ljubitelji čokolade, jeste li spremni za Segredo doce?  |  Kompanija Jaffa poklonila 2000 paketića za djecu korisnika Udruženja Pomozi.ba  |   Carlsberg BH postao oficijelni distributer Erdinger piva u BiH   |  Novogodišnja dm čarolija: sniženja, pokloni i besplatni Viber stikeri u „zimskom ruhu“  |  Dvije hiljade paketića za mališane u BiH  |  Orbico najavio ulazak u Belorusiju i nove akvizicije  |  Deloitte:"Prvi put u povijesti internet je najpopularniji božićni dućan"  |  dm {ZAJEDNO} za radost  |  Kako spriječiti pucanje kose?  |  Sve spremno za trodnevnu novogodišnju proslavu  |   Novogodišnja “čarolija“ Vispakove Kokošije juhe svaki dan u drugom gradu  |  Ready to Roc! – Počela prodaja novog T-Roca u Bosni i Hercegovini   |  Hoše komerc obogatio “Gastro” ponudu uvođenjem zdrave pripreme hrane  |  Konzum u potrazi za komšinicama sa najboljim receptima  |   Kulin džemovi od danas u prodaji  |  Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna i Zlatni puder na policama katarskih marketa početkom 2018.   |  Novi Afroditini proizvodi za cjelovitu njegu tijela  |  Reweov distribucijski centar u Kölnu uskoro spreman za rad  |  Carrefour potiče potrošače da nose svoje kutije  |   ||
   

Ovo je razlog zašto nikada ne biste trebali držati sirove krumpire u hladnjaku

23.03.2016

Ako ga ne konzumirate isti dan, vjerojatno ćete povrće spremiti u hladnjak kako bi se što duže održalo svježim. I to je bazično vrlo dobra ideja. 

Ipak, kada je riječ o krompiru, tu se stvari mijenjaju.

Svježi krompir ne biste trebali pohraniti u hladnjaku ako želite da duže ostane svjež i upotrebljiv za neki obrok idućih dana. 

Niža temperatura promijenit će okus krumpira. Hladnoća će uzrokovati da se škrob iz krompira brže pretvori u šećer, a pri kuhanju to može dovesti i do nekih štetnih kemijskih reakcija koje mogu ugroziti vaše zdravlje, upozorava Food Standards Agency

Pri kuhanju ili prženju krumpira, ovi šećeri će se kombinirati s asparaginskom kiselinom iz krompira pri čemu nastaje štetni akrilamid.

Ovo nije razlog da prestanete jesti krompir, samo ga je dovoljno pažljivo čuvati, na sobnoj temperaturi i na mračnom mjestu. 


 
 
 
 
back to top