IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Utorak, 19.06.2018 || Počinje velika nagradna igra Sarajevske pivare Sreća ispod čepa  |   Nestlé proširio kulinarski asortiman THOMY i MAGGI s novim proizvodima  |  TROPSKI MIG SUNCU s novom TROPICAL Marmeladom!  |  Dukat Fit sa okusom kafe; 130 mg kofeina i 30 g proteina  |  Završen PLMA sajam u Amsterdamu  |  KOMPANIJA NELT D.O.O. BIH I EKONOMSKI FAKULTET UNSA NASTAVLJAJU USPJEŠNU SARADNJU  |  Na sajmu privatnih robnih marki u Amsterdamu prisutne i regionalne kompanije  |  Unapređenje proizvoda i posvećenost zdravijoj i ukusnijoj hrani  |  Uspješno završena kampanja „Djeci sa ljubavlju“  |  Sarajevski kiseljak Vam predstavlja blago u boci  |   15 GODINA JANE: NOVA KOMUNIKACIJSKA PLATFORMA NAJPOZNATIJE REGIONALNE VODE  |  NESCAFÉ Gold - u novom ruhu i s još punijim okusom  |  Ljubav na prvi pogled  |  Projekti poput “InHoReCa ConFesta” prijeko potrebni bh. turizmu  |  DEICHMANN obuća već pet godina uspješno posluje  |  Vrsna pića, ukusne delicije, zanimljive promocije i panel diskusije   |  Upoznajte Lukšu Jakobušić, vlasnika najboljeg novootvorenog hotela u istočnoj i centralnoj Evropi  |  KOZMETIKA AFRODITA RUŠI STEREOTIPE O IDEALIMA LJEPOTE  |  Sutra počinje 9. Sarajevo Business Forum  |  Meggle u BiH među najpoželjnijim poslodavcima u prehrambenoj industriji  |   ||
   

Ovih 5 namirnica stručnjaci za sigurnost hrane nikada ne bi pojeli

06.07.2015

Dolaskom ljeta i sve veće opasnosti da putem namirnica u organizam unesemo bakterije koje nam mogu uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, stručnjaci za sigurnost i kvalitetu hrane otkrivaju što oni izbjegavaju jesti i zbog čega.

Sirovo ili slabo pečeno meso

Sirovo ili meso pečeno na niskim temperaturama prava je podloga za razvijanje E. Coli i Salmonelle. Konzumirajući takvo meso, bakterije prolaze kroz probavni sustav i mogu se razmnožiti u organzimu i uzrokovati mnoge zdrvastvene probleme. Meso pecite na visokim temperaturama. Sirovo ili slabo pečeno meso izbjegavam konzumirati, kaže profesorica sa Sveučilišta Pennsylvania Catherine Nettles Cutter.

Sirova jaja

Sirova jaja ili jela u kojima su ona jedan od sastojaka u širokom luku izbjegava stručnjak za sigurnost hrane James Rushing sa SveučičištaMaryland. Posebna je opasnost jesti ih u toplijim, tropskim krajevima, ali ako se i nečuvaju prikladno može doći do razvoja mikroorganizma koji mogu uzrokovati zarazu i zdravstvene probleme.

Dinja

Znanstvenici u laboratoriju u Beltsvillu otkrili su da ne možete dovoljno dobro očistiti dinju da bude na zadovoljavajućoj razini. " Susreo sam se s nekoliko osoba čija su oboljenja bila povezana upravo s konzumacijiom dinje, tvrdi Darin Detwiler, stariji koordinator koordinator za prevenciju bolesti uzrokovanih hranom na Sveučilištu Northeastern u Bostonu.

Kamenice

Kamenice se jedu sirove, a te žive školjke filtriraju vodu, nečistoće i postoji rizik odobolijevanja uzrokovanog bakterijama ili virusima koji mogu ostati "zarobljeni" u mesu školjke, tvrdi Jeffrey T. LeJeune voditelj istraživanja u Centru za agrikulturna istraživanja i razvoj u Ohiou.

Svježe mlijeko

Svježe mlijeko predstavlja opasnost zbog mogućnosti obolijevanja uzrokovanih bakterijskim infekcijama. Svježe mlijeko nije prošlo kroz proces pasterizacije i zbog toga ga izbjegavam piti, tvrdi  Felicia Wu, profesorica na državnom Sveučilištu Michigan.


 
 
 
 
back to top