IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Ponedjeljak, 25.06.2018 || Novi proizvod za muškarce WILKINSON SWORD HYDRO CONNECT™ 5  |  Počinje velika nagradna igra Sarajevske pivare Sreća ispod čepa  |   Nestlé proširio kulinarski asortiman THOMY i MAGGI s novim proizvodima  |  TROPSKI MIG SUNCU s novom TROPICAL Marmeladom!  |  Dukat Fit sa okusom kafe; 130 mg kofeina i 30 g proteina  |  Završen PLMA sajam u Amsterdamu  |  KOMPANIJA NELT D.O.O. BIH I EKONOMSKI FAKULTET UNSA NASTAVLJAJU USPJEŠNU SARADNJU  |  Na sajmu privatnih robnih marki u Amsterdamu prisutne i regionalne kompanije  |  Unapređenje proizvoda i posvećenost zdravijoj i ukusnijoj hrani  |  Uspješno završena kampanja „Djeci sa ljubavlju“  |  Sarajevski kiseljak Vam predstavlja blago u boci  |   15 GODINA JANE: NOVA KOMUNIKACIJSKA PLATFORMA NAJPOZNATIJE REGIONALNE VODE  |  NESCAFÉ Gold - u novom ruhu i s još punijim okusom  |  Ljubav na prvi pogled  |  Projekti poput “InHoReCa ConFesta” prijeko potrebni bh. turizmu  |  DEICHMANN obuća već pet godina uspješno posluje  |  Vrsna pića, ukusne delicije, zanimljive promocije i panel diskusije   |  Upoznajte Lukšu Jakobušić, vlasnika najboljeg novootvorenog hotela u istočnoj i centralnoj Evropi  |  KOZMETIKA AFRODITA RUŠI STEREOTIPE O IDEALIMA LJEPOTE  |  Sutra počinje 9. Sarajevo Business Forum  |   ||
   

Krofne sendviči su nova opsesija hranom

12.05.2015

Proizvođači krofni sada traže nove trendove. Našli su ih ni manje ni više nego u sendvič krofanama. To je krofna koja je umjesto džema, eurokrema ili bilo kojeg slatkog fila punjena slanim filom i to je posljednji proizvod eksperta za krofne Kane’s Handcrafted (Kaneine rukotvorine). Kane firma nije stranac na tržištu, firma je u vlasništvu porodice koja se nalazi nedaleko od Bostona. Oni su još osamdesetih godina eksperimentisali sa slanim krofnama, stoga ne čudi ova inovacija.

Kane ručno rade poslastice sa domačim sastojcima. Otvorivši novu prodavnicu u Bostonu ovoh proljeća, predsjednik i suvlasnik Paul Delios okrenuo se prema slanim proizvodima i došao na ideju sa sendvić krofnama (eng. Dowich). Uzima tijesto od svojih standardnih krofni koje je ispekla njegova sestra Maria i puni ih govedinom, jastogom itd.

Delios kaže da ljudi koriste i drugi slatki hljeb za sendviće pa zašto ne bi i krofne. Delios se pridružio firmi kada su se njegovi roditelji penzionisali, a prije toga je bio glavni šef kuhinje u  restoranu Paolo’s Trattoria and Meze Estiatorio. Sa takvim karijerom i njegovi sendvići su zasigurno dobri.


 
 
 
 
back to top