IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Nedelja, 21.01.2018 || Građani BiH i kompanija Violeta su najugroženijim porodicama donirali 100.000 KM  |  Ljubitelji čokolade, jeste li spremni za Segredo doce?  |  Kompanija Jaffa poklonila 2000 paketića za djecu korisnika Udruženja Pomozi.ba  |   Carlsberg BH postao oficijelni distributer Erdinger piva u BiH   |  Novogodišnja dm čarolija: sniženja, pokloni i besplatni Viber stikeri u „zimskom ruhu“  |  Dvije hiljade paketića za mališane u BiH  |  Orbico najavio ulazak u Belorusiju i nove akvizicije  |  Deloitte:"Prvi put u povijesti internet je najpopularniji božićni dućan"  |  dm {ZAJEDNO} za radost  |  Kako spriječiti pucanje kose?  |  Sve spremno za trodnevnu novogodišnju proslavu  |   Novogodišnja “čarolija“ Vispakove Kokošije juhe svaki dan u drugom gradu  |  Ready to Roc! – Počela prodaja novog T-Roca u Bosni i Hercegovini   |  Hoše komerc obogatio “Gastro” ponudu uvođenjem zdrave pripreme hrane  |  Konzum u potrazi za komšinicama sa najboljim receptima  |   Kulin džemovi od danas u prodaji  |  Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna i Zlatni puder na policama katarskih marketa početkom 2018.   |  Novi Afroditini proizvodi za cjelovitu njegu tijela  |  Reweov distribucijski centar u Kölnu uskoro spreman za rad  |  Carrefour potiče potrošače da nose svoje kutije  |   ||
   

Krofne sendviči su nova opsesija hranom

12.05.2015

Proizvođači krofni sada traže nove trendove. Našli su ih ni manje ni više nego u sendvič krofanama. To je krofna koja je umjesto džema, eurokrema ili bilo kojeg slatkog fila punjena slanim filom i to je posljednji proizvod eksperta za krofne Kane’s Handcrafted (Kaneine rukotvorine). Kane firma nije stranac na tržištu, firma je u vlasništvu porodice koja se nalazi nedaleko od Bostona. Oni su još osamdesetih godina eksperimentisali sa slanim krofnama, stoga ne čudi ova inovacija.

Kane ručno rade poslastice sa domačim sastojcima. Otvorivši novu prodavnicu u Bostonu ovoh proljeća, predsjednik i suvlasnik Paul Delios okrenuo se prema slanim proizvodima i došao na ideju sa sendvić krofnama (eng. Dowich). Uzima tijesto od svojih standardnih krofni koje je ispekla njegova sestra Maria i puni ih govedinom, jastogom itd.

Delios kaže da ljudi koriste i drugi slatki hljeb za sendviće pa zašto ne bi i krofne. Delios se pridružio firmi kada su se njegovi roditelji penzionisali, a prije toga je bio glavni šef kuhinje u  restoranu Paolo’s Trattoria and Meze Estiatorio. Sa takvim karijerom i njegovi sendvići su zasigurno dobri.


 
 
 
 
back to top