IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Ponedjeljak, 23.04.2018 || Meggle u BiH među najpoželjnijim poslodavcima u prehrambenoj industriji  |  dm najpoželjniji poslodavac u BiH i u 2018.  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Altermedia najpoželjniji poslodavac u BiH, u sektoru marketinga i PR-a u 2018.  |  Tražite inspiraciju za proljetni make up look? Nađite je u dm prodavnicama!   |  Beohemija lansira Duel Gold – premium deterdžent na tržište Bosne i Hercegovine  |  Veliki dan za domaću FMCG industriju  |  Kompanija Mlin i pekara Ljubače investirala u modernizaciju mlina   |  Posjeta igrača FK „Sarajevo“ i FK „Željezničar“ BBI banci  |  Kampanja za prve pletene i tkane biloborde u finalu prestižnog festivala u Rimu  |  Sve je spremno za 4. Sarajevo FMCG Summit  |  Od konobara do jednog od najplaćenijih glumaca Hollywooda  |  Vispak i Zlatna džezva sutra obilježavaju 46 godina postojanja  |  Upoznajte panel godine  |  BiH je puzla jedne velike slagalice  |  Bruce Willis je zaštitno lice HELL ENERGY  |  Grand Gold 500 zauzeo prvo mjesto u kategoriji „Prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda“  |  Cm u Doboju na novoj adresi  |  ODRŽANO TRADICIONALNO DRUŽENJE NOVINARA U COLOSEUM CLUBU  |   PERUTNINA PTUJ – svečano obilježen 10. rođendan brezanske fabrike  |   ||
   

Krofne sendviči su nova opsesija hranom

12.05.2015

Proizvođači krofni sada traže nove trendove. Našli su ih ni manje ni više nego u sendvič krofanama. To je krofna koja je umjesto džema, eurokrema ili bilo kojeg slatkog fila punjena slanim filom i to je posljednji proizvod eksperta za krofne Kane’s Handcrafted (Kaneine rukotvorine). Kane firma nije stranac na tržištu, firma je u vlasništvu porodice koja se nalazi nedaleko od Bostona. Oni su još osamdesetih godina eksperimentisali sa slanim krofnama, stoga ne čudi ova inovacija.

Kane ručno rade poslastice sa domačim sastojcima. Otvorivši novu prodavnicu u Bostonu ovoh proljeća, predsjednik i suvlasnik Paul Delios okrenuo se prema slanim proizvodima i došao na ideju sa sendvić krofnama (eng. Dowich). Uzima tijesto od svojih standardnih krofni koje je ispekla njegova sestra Maria i puni ih govedinom, jastogom itd.

Delios kaže da ljudi koriste i drugi slatki hljeb za sendviće pa zašto ne bi i krofne. Delios se pridružio firmi kada su se njegovi roditelji penzionisali, a prije toga je bio glavni šef kuhinje u  restoranu Paolo’s Trattoria and Meze Estiatorio. Sa takvim karijerom i njegovi sendvići su zasigurno dobri.


 
 
 
 
back to top