IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Ponedjeljak, 20.08.2018 || AWT novi distributer Werner & Mertz proizvoda  |  Filmska akcija u Konzumu  |  Grand kafa sponzor ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala  |  Sensation Bridge donosi festivalske noći neprevaziđene zabave!  |  Kampanja „Ti piješ, mi vozimo“   |   Podravka i 24. Sarajevo Film Festival obećavaju nezaboravna filmska i gastronomska iskustva  |  Sarajevsko After Film ove godine na dvije pozornice i sa 28 izvođača  |  Save the date – 7. MSCommunity BiH konferencija   |  U kampanji „Osvježi svoju kosu uz Ellu“, predstavljen prvi bh. šampon sa češnjakom  |  Održan prvi „Innovation day“ u organizaciji AS Holdinga  |  Promocija nove vizije hercegovačkog Hepoka, kao i novog asortimana proizvoda,  |  Sberbank BH otvorila novu poslovnicu u Sarajevu  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u Sarajevu  |  Počele pripreme za regionalno barističko takmičenje u skladu s pravilima Specialty Coffee Associatio  |  Novi proizvod za muškarce WILKINSON SWORD HYDRO CONNECT™ 5  |  Počinje velika nagradna igra Sarajevske pivare Sreća ispod čepa  |   Nestlé proširio kulinarski asortiman THOMY i MAGGI s novim proizvodima  |  TROPSKI MIG SUNCU s novom TROPICAL Marmeladom!  |  Dukat Fit sa okusom kafe; 130 mg kofeina i 30 g proteina  |  Završen PLMA sajam u Amsterdamu  |   ||
   

Koristite vaniliju u kolačima? Onda ovo želite znati...

08.04.2016

Mahuna, odnosno plod orhideje penjačice, koja može narasti i do 5 metara visine, potječe iz Meksika, a raste i u Gvatemali, Kostariki i Jamajki.

Jedan je od najskupljih začina, čemu je razlog i dugotrajan proces proizvodnje – polagana fermentacija tijekom koje dobiva karakterističnu tamnu boju i aromu.

Mahuna vanilije kupuje se u staklenim epruvetama s čepom. Za pripremu slatkihumaka, pudinga i sladoleda, stavite mahunu u pola litre mlijeka, zakipite ga i u njemu držite oko sat vremena.

Operite mahunu, osušite je i spremite u zatvorenu posudu. 

Tako je možete koristiti nekoliko puta. Aromatizirani vanilin šećer dobit ćete ako mahunu vanilije stavite u pola kilograma šećera i ostavite da u njemu odstoji 2-3 tjedna.

Šećer možete nadopunjavati. Mahuna u njemu može stajati do godinu dana.


 
 
 
 
back to top