IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Nedelja, 21.01.2018 || Građani BiH i kompanija Violeta su najugroženijim porodicama donirali 100.000 KM  |  Ljubitelji čokolade, jeste li spremni za Segredo doce?  |  Kompanija Jaffa poklonila 2000 paketića za djecu korisnika Udruženja Pomozi.ba  |   Carlsberg BH postao oficijelni distributer Erdinger piva u BiH   |  Novogodišnja dm čarolija: sniženja, pokloni i besplatni Viber stikeri u „zimskom ruhu“  |  Dvije hiljade paketića za mališane u BiH  |  Orbico najavio ulazak u Belorusiju i nove akvizicije  |  Deloitte:"Prvi put u povijesti internet je najpopularniji božićni dućan"  |  dm {ZAJEDNO} za radost  |  Kako spriječiti pucanje kose?  |  Sve spremno za trodnevnu novogodišnju proslavu  |   Novogodišnja “čarolija“ Vispakove Kokošije juhe svaki dan u drugom gradu  |  Ready to Roc! – Počela prodaja novog T-Roca u Bosni i Hercegovini   |  Hoše komerc obogatio “Gastro” ponudu uvođenjem zdrave pripreme hrane  |  Konzum u potrazi za komšinicama sa najboljim receptima  |   Kulin džemovi od danas u prodaji  |  Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna i Zlatni puder na policama katarskih marketa početkom 2018.   |  Novi Afroditini proizvodi za cjelovitu njegu tijela  |  Reweov distribucijski centar u Kölnu uskoro spreman za rad  |  Carrefour potiče potrošače da nose svoje kutije  |   ||
   

Ideje za obogaćivanje okusa gotovih jela

07.01.2016

Ponekad nemamo vremena za dugotrajno kuhanje kompliciranih jela, pa se odlučujemo za ona gotova. Zato Vam donosimo zanimljive ideje za obogaćivanje okusa gotovih jela povrćem.

Gotova jela i jela iz restorana brzom hranom mogu biti brzo začinjena dodavanjem povrća. Ako poslužujete smrznute riblje štapiće, preporučamo smrznuti grašak i kukuruz. Ove ideje za obogaćivanje gotovih jela i njihovog okusa povrćem odlično su rješenje za zaposlene i one s kroničnim manjkom vremena.

Evo nekoliko ideja:

Na pizzu možete dodati sušeni konzervirani paradajz, najbolji onaj sa začinskim biljem, češnjakom i pikantnim umakom. Pizzu će obogatiti i smrznuto povrće, poput špinata, brokule, graška ili kukuruza. Sve zajedno posipajte sa sirom ili krušnim mrvicama.

Na smrznute lazanje možete staviti tanke kriške tikvica ili rajčice. Posipajte ribanim parmezanom i ispecite u pećnici. Poslužite lazanje sa sezonskom salatom.

Gotova meksička jela mogu se poslužiti uz instant salsu pripremljenu na licu mjesta. Narežite rajčice, krastavac, luk i malo celera. Pomiješajte sve sastojke i začinite solju i paprom. Dodajte nasjeckane svježe čili papričice i svježe nasjeckani korijander

Na zamrznuto tijesto za pitu dobro je dodati sloj povrća dok se ne ugrije i povrće ne omekša. U ovu svrhu možete narezati gljive, rajčice, vrijesak, paprike svih boja i tikvicu narezanu na kriške.

Ako kupite gotove palačinke ili tortilje, možete ih napuniti nasjeckanim zamrznutim špinatom (ne morate ga odmrzavati – možete koristiti zamrznute loptice špinata), niskomasnim svježim sirom i nasjeckanim mladim lukom. Stavite ih u vatrostalnu posudu, prelijte s 1-2 konzerve nasjeckanih rajčica sa začinskim biljem, posipajte s malo naribanog sira i ispecite u pećnici.

Uz indijska jela možete poslužiti salatu nalik raiti. za ovu salatu trebate pomiješati krastavac narezan na kockice s mladim lukom, naribanu mrkvu i nasjeckanu salatu potočarku ili korijander s niskomasnim prirodnim jogurtom. Po salati posipajte svježe nasjeckne listiće mente i malo mljevenog čilija,

Za kineska jela preporučujemo jednostavnu orijentalnu salatu. Pomiješajte svježe klice graha s nasjeckanim mladim lukom, konzerviranim klicama bambusa i nasjeckanom salatom potočarkom. Ovu salatu poslužite na listovima kineskog kupusa pošpricanu s malo sezamovog ulja i umaka od soje.


 
 
 
 
back to top