IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Ponedjeljak, 23.04.2018 || Meggle u BiH među najpoželjnijim poslodavcima u prehrambenoj industriji  |  dm najpoželjniji poslodavac u BiH i u 2018.  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Altermedia najpoželjniji poslodavac u BiH, u sektoru marketinga i PR-a u 2018.  |  Tražite inspiraciju za proljetni make up look? Nađite je u dm prodavnicama!   |  Beohemija lansira Duel Gold – premium deterdžent na tržište Bosne i Hercegovine  |  Veliki dan za domaću FMCG industriju  |  Kompanija Mlin i pekara Ljubače investirala u modernizaciju mlina   |  Posjeta igrača FK „Sarajevo“ i FK „Željezničar“ BBI banci  |  Kampanja za prve pletene i tkane biloborde u finalu prestižnog festivala u Rimu  |  Sve je spremno za 4. Sarajevo FMCG Summit  |  Od konobara do jednog od najplaćenijih glumaca Hollywooda  |  Vispak i Zlatna džezva sutra obilježavaju 46 godina postojanja  |  Upoznajte panel godine  |  BiH je puzla jedne velike slagalice  |  Bruce Willis je zaštitno lice HELL ENERGY  |  Grand Gold 500 zauzeo prvo mjesto u kategoriji „Prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda“  |  Cm u Doboju na novoj adresi  |  ODRŽANO TRADICIONALNO DRUŽENJE NOVINARA U COLOSEUM CLUBU  |   PERUTNINA PTUJ – svečano obilježen 10. rođendan brezanske fabrike  |   ||
   

Čokolada koja vas čini mlađima!

23.07.2015

Da, danas je izgleda sve moguće, pa će se tako i brojni čokoljupci širom svijeta zasigurno oduševiti ovom viješću. Naime, kroz nekoliko godina ćete moći uživati u čokoladi koja usporava starenje - tako barem javljaju engleski izumitelji, odnosno znanstvenici!

Zahvaljujući upotrebi i korištenju istih antioksidansa koji tijelo i perje flamingosa čine ružičastim, znanstvenici Sveučilišta u Cambridgeu uspjeli su znatno poboljšati kvalitetu kože ispitanika koji su konzumirali specijalno napravljenu čokoladu Estechoc.

Stručna istraživanja dovela su do zaključka kako su se biomarkeri u kožipedesetogodišnjaka zahvaljujući ovoj čokoladi uspjeli vratiti na razinu karakterističnu za dvadesetogodišnjake ili tridesetogodišnjake.

Također, istraživanje je pokazalo kako je kod ispitanika koji su jeli ovu posebnu čokoladu nakon četiri tjedna cirkulacija bila znatno poboljšana, što je rezultiralo smirivanjem upalnih procesa i pojačanim protokom krvi, čime se ujedno smanjuje i nastanak bora!

S obzirom da čokolada sadrži iznimno malo kalorija, znanstvenici vjeruju kako je pogodna i za dijabetičare. 

Ipak, ovoj čokoladi da dođe do polica trgovina sigurno će trebati najmanje nekoliko godina. Znanstvenici planiraju nastaviti istraživanja kako bi se uvjerili u efikasnost formule koju su postigli, a kako se zasad čini, kad se čokolada i pojavi, moći će si je priuštiti samo onaj najbogatiji sloj društva.


 
 
 
 
back to top