IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Nedelja, 21.01.2018 || Građani BiH i kompanija Violeta su najugroženijim porodicama donirali 100.000 KM  |  Ljubitelji čokolade, jeste li spremni za Segredo doce?  |  Kompanija Jaffa poklonila 2000 paketića za djecu korisnika Udruženja Pomozi.ba  |   Carlsberg BH postao oficijelni distributer Erdinger piva u BiH   |  Novogodišnja dm čarolija: sniženja, pokloni i besplatni Viber stikeri u „zimskom ruhu“  |  Dvije hiljade paketića za mališane u BiH  |  Orbico najavio ulazak u Belorusiju i nove akvizicije  |  Deloitte:"Prvi put u povijesti internet je najpopularniji božićni dućan"  |  dm {ZAJEDNO} za radost  |  Kako spriječiti pucanje kose?  |  Sve spremno za trodnevnu novogodišnju proslavu  |   Novogodišnja “čarolija“ Vispakove Kokošije juhe svaki dan u drugom gradu  |  Ready to Roc! – Počela prodaja novog T-Roca u Bosni i Hercegovini   |  Hoše komerc obogatio “Gastro” ponudu uvođenjem zdrave pripreme hrane  |  Konzum u potrazi za komšinicama sa najboljim receptima  |   Kulin džemovi od danas u prodaji  |  Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna i Zlatni puder na policama katarskih marketa početkom 2018.   |  Novi Afroditini proizvodi za cjelovitu njegu tijela  |  Reweov distribucijski centar u Kölnu uskoro spreman za rad  |  Carrefour potiče potrošače da nose svoje kutije  |   ||
   

Čokolada koja vas čini mlađima!

23.07.2015

Da, danas je izgleda sve moguće, pa će se tako i brojni čokoljupci širom svijeta zasigurno oduševiti ovom viješću. Naime, kroz nekoliko godina ćete moći uživati u čokoladi koja usporava starenje - tako barem javljaju engleski izumitelji, odnosno znanstvenici!

Zahvaljujući upotrebi i korištenju istih antioksidansa koji tijelo i perje flamingosa čine ružičastim, znanstvenici Sveučilišta u Cambridgeu uspjeli su znatno poboljšati kvalitetu kože ispitanika koji su konzumirali specijalno napravljenu čokoladu Estechoc.

Stručna istraživanja dovela su do zaključka kako su se biomarkeri u kožipedesetogodišnjaka zahvaljujući ovoj čokoladi uspjeli vratiti na razinu karakterističnu za dvadesetogodišnjake ili tridesetogodišnjake.

Također, istraživanje je pokazalo kako je kod ispitanika koji su jeli ovu posebnu čokoladu nakon četiri tjedna cirkulacija bila znatno poboljšana, što je rezultiralo smirivanjem upalnih procesa i pojačanim protokom krvi, čime se ujedno smanjuje i nastanak bora!

S obzirom da čokolada sadrži iznimno malo kalorija, znanstvenici vjeruju kako je pogodna i za dijabetičare. 

Ipak, ovoj čokoladi da dođe do polica trgovina sigurno će trebati najmanje nekoliko godina. Znanstvenici planiraju nastaviti istraživanja kako bi se uvjerili u efikasnost formule koju su postigli, a kako se zasad čini, kad se čokolada i pojavi, moći će si je priuštiti samo onaj najbogatiji sloj društva.


 
 
 
 
back to top