IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Ponedjeljak, 25.06.2018 || Novi proizvod za muškarce WILKINSON SWORD HYDRO CONNECT™ 5  |  Počinje velika nagradna igra Sarajevske pivare Sreća ispod čepa  |   Nestlé proširio kulinarski asortiman THOMY i MAGGI s novim proizvodima  |  TROPSKI MIG SUNCU s novom TROPICAL Marmeladom!  |  Dukat Fit sa okusom kafe; 130 mg kofeina i 30 g proteina  |  Završen PLMA sajam u Amsterdamu  |  KOMPANIJA NELT D.O.O. BIH I EKONOMSKI FAKULTET UNSA NASTAVLJAJU USPJEŠNU SARADNJU  |  Na sajmu privatnih robnih marki u Amsterdamu prisutne i regionalne kompanije  |  Unapređenje proizvoda i posvećenost zdravijoj i ukusnijoj hrani  |  Uspješno završena kampanja „Djeci sa ljubavlju“  |  Sarajevski kiseljak Vam predstavlja blago u boci  |   15 GODINA JANE: NOVA KOMUNIKACIJSKA PLATFORMA NAJPOZNATIJE REGIONALNE VODE  |  NESCAFÉ Gold - u novom ruhu i s još punijim okusom  |  Ljubav na prvi pogled  |  Projekti poput “InHoReCa ConFesta” prijeko potrebni bh. turizmu  |  DEICHMANN obuća već pet godina uspješno posluje  |  Vrsna pića, ukusne delicije, zanimljive promocije i panel diskusije   |  Upoznajte Lukšu Jakobušić, vlasnika najboljeg novootvorenog hotela u istočnoj i centralnoj Evropi  |  KOZMETIKA AFRODITA RUŠI STEREOTIPE O IDEALIMA LJEPOTE  |  Sutra počinje 9. Sarajevo Business Forum  |   ||
   

Čokolada koja vas čini mlađima!

23.07.2015

Da, danas je izgleda sve moguće, pa će se tako i brojni čokoljupci širom svijeta zasigurno oduševiti ovom viješću. Naime, kroz nekoliko godina ćete moći uživati u čokoladi koja usporava starenje - tako barem javljaju engleski izumitelji, odnosno znanstvenici!

Zahvaljujući upotrebi i korištenju istih antioksidansa koji tijelo i perje flamingosa čine ružičastim, znanstvenici Sveučilišta u Cambridgeu uspjeli su znatno poboljšati kvalitetu kože ispitanika koji su konzumirali specijalno napravljenu čokoladu Estechoc.

Stručna istraživanja dovela su do zaključka kako su se biomarkeri u kožipedesetogodišnjaka zahvaljujući ovoj čokoladi uspjeli vratiti na razinu karakterističnu za dvadesetogodišnjake ili tridesetogodišnjake.

Također, istraživanje je pokazalo kako je kod ispitanika koji su jeli ovu posebnu čokoladu nakon četiri tjedna cirkulacija bila znatno poboljšana, što je rezultiralo smirivanjem upalnih procesa i pojačanim protokom krvi, čime se ujedno smanjuje i nastanak bora!

S obzirom da čokolada sadrži iznimno malo kalorija, znanstvenici vjeruju kako je pogodna i za dijabetičare. 

Ipak, ovoj čokoladi da dođe do polica trgovina sigurno će trebati najmanje nekoliko godina. Znanstvenici planiraju nastaviti istraživanja kako bi se uvjerili u efikasnost formule koju su postigli, a kako se zasad čini, kad se čokolada i pojavi, moći će si je priuštiti samo onaj najbogatiji sloj društva.


 
 
 
 
back to top