IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Nedelja, 19.08.2018 || AWT novi distributer Werner & Mertz proizvoda  |  Filmska akcija u Konzumu  |  Grand kafa sponzor ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala  |  Sensation Bridge donosi festivalske noći neprevaziđene zabave!  |  Kampanja „Ti piješ, mi vozimo“   |   Podravka i 24. Sarajevo Film Festival obećavaju nezaboravna filmska i gastronomska iskustva  |  Sarajevsko After Film ove godine na dvije pozornice i sa 28 izvođača  |  Save the date – 7. MSCommunity BiH konferencija   |  U kampanji „Osvježi svoju kosu uz Ellu“, predstavljen prvi bh. šampon sa češnjakom  |  Održan prvi „Innovation day“ u organizaciji AS Holdinga  |  Promocija nove vizije hercegovačkog Hepoka, kao i novog asortimana proizvoda,  |  Sberbank BH otvorila novu poslovnicu u Sarajevu  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u Sarajevu  |  Počele pripreme za regionalno barističko takmičenje u skladu s pravilima Specialty Coffee Associatio  |  Novi proizvod za muškarce WILKINSON SWORD HYDRO CONNECT™ 5  |  Počinje velika nagradna igra Sarajevske pivare Sreća ispod čepa  |   Nestlé proširio kulinarski asortiman THOMY i MAGGI s novim proizvodima  |  TROPSKI MIG SUNCU s novom TROPICAL Marmeladom!  |  Dukat Fit sa okusom kafe; 130 mg kofeina i 30 g proteina  |  Završen PLMA sajam u Amsterdamu  |   ||
   

Ako jedete pečeni krompir četiri puta tjedno, ovo će vam se dogoditi

01.06.2016

Volimo ga na svakakve načine, ali stručnjaci upozoravaju da moramo biti posebno oprezni s pečenim ako ga jedemo često.

A to znači četiri ili više puta tjedno jer tada postoji veći rizik od visokog krvnog tlaka, poručuju. 

Čips sadrži mnogo više masti zbog procesa prženja te povećava rizik i za druge zdravstvene probleme, a stručnjaci s Harvarda poručuju da česta konzumacija krumpira, gotovo svakodnevna, bez obzira na koji ga način pripremili, predstavlja opasnost od povišenog krvnog tlaka. Smatraju da je glavni krivac za to škrob iz krumpira. 

Krumpir ima visoki glikemijski indeks, ugljikohidrati se brzo u tijelu pretvaraju u šećere, a to može prouzročiti i probleme s povišenom razinom šećera u krvi, tvrde istraživači.

Istraživanje provedeno na Harvardu obuhvatilo je 187 tisuća muškaraca i žena, a trajalo je 20 godina. Rezultati, objavljeni u British Medical Journalu, pokazali su da će žene biti pod većim rizikom ako često jedu krumpire, nego muškarci. 

Ako se jedan obrok krumpira zamijeni s nekim drugim povrćem koje ne sadrži škrob, rizik od povećanog krvnog tlaka past će za 7 posto. 


 
 
 
 
back to top