IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Ponedjeljak, 23.04.2018 || Meggle u BiH među najpoželjnijim poslodavcima u prehrambenoj industriji  |  dm najpoželjniji poslodavac u BiH i u 2018.  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Altermedia najpoželjniji poslodavac u BiH, u sektoru marketinga i PR-a u 2018.  |  Tražite inspiraciju za proljetni make up look? Nađite je u dm prodavnicama!   |  Beohemija lansira Duel Gold – premium deterdžent na tržište Bosne i Hercegovine  |  Veliki dan za domaću FMCG industriju  |  Kompanija Mlin i pekara Ljubače investirala u modernizaciju mlina   |  Posjeta igrača FK „Sarajevo“ i FK „Željezničar“ BBI banci  |  Kampanja za prve pletene i tkane biloborde u finalu prestižnog festivala u Rimu  |  Sve je spremno za 4. Sarajevo FMCG Summit  |  Od konobara do jednog od najplaćenijih glumaca Hollywooda  |  Vispak i Zlatna džezva sutra obilježavaju 46 godina postojanja  |  Upoznajte panel godine  |  BiH je puzla jedne velike slagalice  |  Bruce Willis je zaštitno lice HELL ENERGY  |  Grand Gold 500 zauzeo prvo mjesto u kategoriji „Prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda“  |  Cm u Doboju na novoj adresi  |  ODRŽANO TRADICIONALNO DRUŽENJE NOVINARA U COLOSEUM CLUBU  |   PERUTNINA PTUJ – svečano obilježen 10. rođendan brezanske fabrike  |   ||
   

Ako jedete pečeni krompir četiri puta tjedno, ovo će vam se dogoditi

01.06.2016

Volimo ga na svakakve načine, ali stručnjaci upozoravaju da moramo biti posebno oprezni s pečenim ako ga jedemo često.

A to znači četiri ili više puta tjedno jer tada postoji veći rizik od visokog krvnog tlaka, poručuju. 

Čips sadrži mnogo više masti zbog procesa prženja te povećava rizik i za druge zdravstvene probleme, a stručnjaci s Harvarda poručuju da česta konzumacija krumpira, gotovo svakodnevna, bez obzira na koji ga način pripremili, predstavlja opasnost od povišenog krvnog tlaka. Smatraju da je glavni krivac za to škrob iz krumpira. 

Krumpir ima visoki glikemijski indeks, ugljikohidrati se brzo u tijelu pretvaraju u šećere, a to može prouzročiti i probleme s povišenom razinom šećera u krvi, tvrde istraživači.

Istraživanje provedeno na Harvardu obuhvatilo je 187 tisuća muškaraca i žena, a trajalo je 20 godina. Rezultati, objavljeni u British Medical Journalu, pokazali su da će žene biti pod većim rizikom ako često jedu krumpire, nego muškarci. 

Ako se jedan obrok krumpira zamijeni s nekim drugim povrćem koje ne sadrži škrob, rizik od povećanog krvnog tlaka past će za 7 posto. 


 
 
 
 
back to top